چهارشنبه, 28 تیر 1396 ساعت 13:18 |

اولین رساله درباره هایدگر بعد از انقلاب نوشتم
شهرام پازوکی، عضو هیئت علمی مؤسسه حکمت و فلسفه ایران در مراسم اهدای سومین دوره جایزه دکتر رضا داوری اردکانی گفت: پایان نامه برگزیده این دوره راجع به هایدگر است. همه نگرانی ما در داوری پایان نامه ها این بود که شبهه ای ایجاد نشود که داوری ها بر اساس موضوع خاصی است یا اینکه بناست به فلسفه قاره ای یا هایدگر توجه بیشتری شود. در طول این داوری ها دکتر داوری اردکانی درباره اینکه باید حتما هایدگر باشد هیچ گونه اعمال نفوذی نکردند. وی افزود: هایدگر برای اولین بار در ایران حدود ۷۰ سال پیش با مقالات فردید مطرح شد. تا سال ۱۳۵۵ تنها یک یا دو مقاله جدی درباره هایدگر نوشته شده بود ولی به تدریج نوشتن درباره هایدگر در ایران اوج گرفت. بعد از انقلاب اولین رسانه دکتری که درباره هایدگر بود رساله دکتری بنده بود که به موضوع سیر متافیزیک در غرب پرداخت بود، البته کاری که رجبی انجام دادند از کار بنده خیلی تخصصی تر بود و ایشان به بسیاری از منابع دقیق و دست اول دسترسی داشتند. عضو هیات علمی موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ادامه داد: در حال حاضر تب نوشتن درباره هایدگر بسیار زیاد است. خصوصا که امروزه تولید انبوه دکتری هم داریم. در اغلب این رسانه ها کمتر به منابع توجه می شود اما در رساله رجبی اینگونه نیست. اگر در ایران رساله های زیادی درباره هایدگر نوشته می شود دلیلش این است که تفکر هایدگری تفکر ساده ای نیست که بتوانیم از آن ساده بگذریم و به آن توجه نکنیم و بنده با جرات می توانم بگویم که رساله رجبی در میان رساله های مختلف که در سال های اخیر نوشته شده یکی از بهترین رساله هاست.
|
|
چهارشنبه, 28 تیر 1396 ساعت 13:12 |

پایان نامه برگزیده از جنبه جهانی اهمیت دارد
حمید طالب زاده، دانشیار گروه فلسفه دانشگاه تهران در مراسم اهدای سومین دوره جایزه دکتر رضا داوری اردکانی گفت: این مراسم برای بزرگداشت فلسفه و تحسین از پژوهشگرانی که در این مسیر قدم می گذارند، برگزار می شود. موضوع رساله پایان نامه برگزیده این دوره که مربوط به آقای رجبی است، تناهی از دیدگاه هایدگر به منزله وصف هستی شناسی است. ایشان از این منظر به اندیشه هایدگر رجوع و مجموعه ای از اندیشه های این اندیشمند آلمانی را فراهم کردند. بنده در ابتدا به تعدادی از ویژگی های شخصی آقای دکتر رجبی اشاره می کنم. ایشان بسیار متین و موقر و از دانشجویان ممتاز دانشگاه تهران هستند. همچنین به زبان آلمانی همچون زبان مادری تسلط دارند. رجبی با آثار هایدگر بیش از همه آشناست و همت ایشان در تحقیق و پژوهش ستودنی است. علاوه بر اینکه موضوع رساله دکتری ایشان هم موضوع بدیع و نفیسی است که نه تنها در کشور بلکه در عرصه بین المللی هم بسیار با اهمیت است. کار ایشان ارزش بین المللی شدن دارد. وی افزود: در کاری که رجبی در رساله دکتری خود انجام داده تحقیق خود را با توجه به اندیشه هوسرل انجام داده چرا که اندیشه های این اندیشمند در امتداد اندیشه هایدگر است و خود این موضوع هم این رساله را از دیگر رساله ها متمایز کرده است. نکته مهم در این باره این است که جایگاه فلسفی هایدگر با نوشتن درباره هوسرل روشن تر می شود. این ستاد دانشگاه در ادامه اضافه کرد: رساله خانم اورک پور هم درباره عشق و بحران فرهنگ در دوره تجدد است. مارک شلر فیلسوفی است که چندان پرآوازه نبوده و شارحان زیادی هم نداشته او به مفهوم محوری نیچه یعنی کینه توزی اشاره کرده است. مارک شلر به مفهوم عشق و پدیدارشناسی عشق پرداخته و خانم اورک پور هم این مسیر را دنبال کرده است. ایشان با اینکه وارد حوزه فلسفه غرب شده ولی پیش زمینه قوی در زمینه فلسفه اسلامی داشته و با زحمت و دشواری فراوان در سال هایی که به عنوان فرصت مطالعاتی در ایالات متحده بودند با مهمترین شلرشناسان بحث و رساله مهمی را تدوین کرده است. ادبیات و قلم خوب و روان و مقدمه وسیع باعث شده که اندیشه مارک شلر در این رساله خیلی وضوح پیدا کند. اورک پور در رساله خود مفهوم فاصله در عشق در نظریات شلر را بررسی و مفهوم فنا و عین ثابت در فلسفه اسلامی را بازخوانی کرده است. به عبارتی می توان گفت اورک پور از خود شلر فراتر رفته است.
|
چهارشنبه, 28 تیر 1396 ساعت 12:45 |

تناهی و طرح استعلایی هستیشناسی بنیادین در اندیشه هایدگر
مراسم اهدای سومین دوره جایزه دکتر رضا داوری اردکانی سهشنبه 27 تیرماه در شهر کتاب برگزار شد. در این مراسم علیاصغر محمدخانی معاون فرهنگی شهر کتاب، بهمن پازوکی عضو هیات علمی موسسه حکمت و فلسفه، سید حمید طالبزاده مدیرگروه فلسفه دانشگاه تهران، سید محمدرضا حسینیبهشتی استاد فلسفه دانشگاه تهران و رضا داوری اردکانی سخنرانی کردند. این جایزه هرساله به پایاننامههای برگزیده در دوره دکتری رشته فلسفه اهدا میشود. در بین پایاننامههای ارسالی برای بررسی در این دوره سوم، یک پایاننامه برگزیده با عنوان «تناهی و طرح استعلایی هستیشناسی بنیادین در اندیشه هایدگر» به تالیف احمد رجبی و یک پایاننامه تشویقی تالیف صبورا حاجیعلی اورکپور با عنوان «پدیدارشناسی عشق و بحران فرهنگ متجدد بر اساس آرا ماکس شلر» انتخاب شدند.
|
شنبه, 24 تیر 1396 ساعت 14:53 |

اهداء سومین جایزه دکتر رضا داوریاردکانی
مراسم اهدای سومین دوره جایزه دکتر رضا داوریاردکانی با حضور اصحاب فرهنگ و اندیشه سهشنبه ۲۷ تیرماه برگزار میشود. فلسفه در دانشگاهها و جامعه چه جایگاهی دارد؟ اقبال به کدام یک از فیلسوفان و مکتبهای فلسفی در سال ۱۳۹۵ بیشتر بوده است؟ چه گرایشی در پژوهشها و کتابهای فلسفی نمود بیشتری دارد؟ ارزیابی پایاننامههای دانشجویان در دوره دکتری در رشته فلسفه در سال ۱۳۹۵ چه راهی را در حوزه فلسفه مشخص میکند؟ در مراسم اهدای جایزه دکتر رضا داوریاردکانی به بخشی از این پرسشها پاسخ داده میشود. در این مراسم اعضای هیات داوران و برخی استادان فلسفه درباره وضعیت پژوهشهای فلسفی در سال ۹۵ و ویژگی پایاننامه برگزیده و تشویقی سومین دوره این جایزه سخن میگویند. مراسم اهدای سومین دوره جایزه دکتر رضا داوریاردکانی با حضور اصحاب فرهنگ و اندیشه در روز سهشنبه ۲۷ تیر از ساعت 16 و 30 دقیقه در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار میشود. علاقهمندان میتوانند برای حضور در این نشست، به مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم مراجعه کنند.
|
شنبه, 24 تیر 1396 ساعت 14:51 |

افتتاح کتابخانه جدید فرهنگستان علوم
روز پنجشنبه مورخ 22 تیرماه 1396 و در ابتدای یکصد و هجدهمین جلسه مجمع عمومی فرهنگستان علوم، با حضور دبیر، معاونان پژوهشی، رؤسای گروه های علمی و شاخه های تخصصی و جمع کثیری از اعضای پیوسته و وابسته و همکاران مدعو گروه¬ های علمی، مدیران و کارکنان فرهنگستان علوم، کتابخانه جدید فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران توسط رضا داوری اردکانی رئیس فرهنگستان افتتاح شد. پس از افتتاح کتابخانه و بازدید از مخزن لاتین، مخزن فارسی و نسخ خطی موجود در کتابخانه، استادان در سالن کتاب های مرجع حضور یافتند. در ابتدا خانم ها شیرین امینی و میترا معدنی کارشناس و مدیر کتابخانه ضمن خیرمقدم به حاضران از حمایتهای رئیس و دبیر فرهنگستان و مساعدت و تلاش مدیران بخش های مختلف دظر راه اندازی کتابخانه تشکر کردند و پیرامون تعداد کتاب های موجود، بخش های مختلف کتابخانه و قابلیت های نرم افزار تحت وب کتابخانه توضیحاتی ارائه کردند.
|
سه شنبه, 16 خرداد 1396 ساعت 09:34 |

نگاهی فلسفی به مسائل کنونی ایران
پس از انتشار کتاب «اکنون و آینده ما» در سال 1396 توسط نشر «نقد فرهنگ» دومین کتاب رضا داوری اردکانی با عنوان «نگاهی فلسفی به مسائل کنونی ایران» در خرداد 96 توسط انتشارات سخن به چاپ رسید. این کتاب صورت مکتوب و کم و بیش ویرایش شده بحث ها و گفتگوهایی است که در سه چهار سال اخیر برخی دانشگاهیان و نویسندگان و نمایندگان رسانه ها با آقای دکتر رضا داوری اردکانی استاد فلسفه و رئیس فرهنگستان علوم داشته اند که برخی از آنها نیز در مجلات و روزنامه ها و سایت ها منتشر شده است.
|
سه شنبه, 16 خرداد 1396 ساعت 09:30 |

اکنون و آینده ما
کتاب «اکنون و آینده ما» مجموعه چهارده مقاله است که اکثر آنها گزارش هایی از وضع کنونی تفکر و علم و فرهنگ و نظام علمی-آموزشی و اخلاق در ایران معاصر است. رضا داوری اردکانی مطابق معمول دو دهه اخیر در این کتاب نیز به وضع توسعه و نسبت آن با تجدد نظر داشته است. نخستین مقاله کتاب «درباره نقد» نام دارد که در آن با توجه به تاریخ تجدد و طرح نقد به مثابه شناخت، دیدگاه فلسفه محور درباره نقد و رویکرد فیلسوف در نقد توضیح داده می شود. دومین مقاله کتاب «درباره دانشگاه» نام دارد که در آن با مطمح نظر داشتن علم و فرهنگ و مهمتر از آن تاریخ توسعه، روایتی از جایگاهی که دانشگاه باید در ایران به مثابه یک جامعه در حال توسعه داشته باشد ارائه می شود. عنوان مقاله سوم «ملاحظاتی اجمالی درباره تعلیم و تربیت و مقام معلم» است و مباحثی نظیر وظیفه و شغل معلمی، شان معلم و مدرسه در جامعه، تغییر ماهیت علم در دوره جدید، نهاد تعلیم و تربیت در دوره جدید، نظام آموزشی جدید، امکان های تعلیمی و طلب تفکر مطرح می شود.
|
یکشنبه, 31 اردیبهشت 1396 ساعت 17:47 |

پرونده ویژه اندیشه داوری اردکانی در خردنامه
صد و هفتاد و پنجمین شماره خردنامه همشهری با تصویری از رضا داوری اردکانی و با تیتر اصلی «در کجای تاریخ ایستادهایم» منتشر شد.در بخش گفتگوی ماه این شماره رضا داوری اردکانی پاسخگوی سوالات مکتوب خردنامه با محوریت «آینده»، «توسعه» و دغدغههای فکری ۵۰ ساله خود بوده است.در ادامه پرونده گفتگوی ماه، «نزاع دکتر داوری و سروش» در گفتگو با حجت الاسلام خسروپناه، «داوری متفکر فلسفه و فرهنگ» از غلامرضا اعوانی، «پرسشگر دردمند روزگار ما» به قلم محمد رجبی دوانی و فیلسوف زمانه متفکر آینده از شهین اعوانی از جمله آثار و گفتاری هستند که به بررسی زیست فکری استاد داوری اردکانی پرداخته اند.در یادداشت «اوراق اندیشه» نیز برخی از مهمترین آثار داوری اردکانی مورد بررسی قرار گرفته است.
|
پنجشنبه, 14 اردیبهشت 1396 ساعت 14:50 |

سوال از وجود «علمی» که متحقق شده است
نخستین شماره «نامه فصلنامه فرهنگستان علوم» در دور جدید انتشار خود به مدیرمسئولی دکتر رضا داوری اردکانی و سردبیری دکتر سید مصطفی محقق داماد منتشر شد. در این شماره مقاله های گوناگونی درباره معنای علم در معنای کلی آن منتشر شده است. «پژوهش، علم و فرهنگستان علوم» نوشته دکتر رضا داوری اردکانی، «مفهوم علوم در علوم حدیثی متقدم (از بخاری تا کافی)» نوشته دکتر رسول جعفریان، «رویکرد فرارشته ای» نوشته دکتر علی پایا، «آموزش پزشکی سنتی ایران» نوشته دکتر حسن تاج بخش، «ارزیابی وضعیت علمی دامپزشکی در ایران با نگاه آینده» نوشته دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، «دردسرهای علم» نوشته فیلیپ هندلر و ترجمه محمود علیمحمدی و «گزارشی از فرهنگستان علوم در قبل از انقلاب» نوشته دکتر مهدی بهزاد مقالات این شماره نامه فرهنگستان علوم را تشکیل می دهند.
|
یکشنبه, 10 اردیبهشت 1396 ساعت 16:44 |

گفتگوی تفصیلی با داوری اردکانی
نوزدهمین شماره مجله الکترونیکی «اندیشه مهر» به کوشش گروه دین و اندیشه خبرگزاری مهر با مطالب متنوعی منتشر شد. گزارش مهم ترین نشست های اندیشه، مطالب بخش اول این شماره را تشکیل می دهد. در بخش دوم پرونده ای ویژه انقلاب اسلامی به چشم می خورد که در آن با اساتید و اندیشمندان مختلفی گفتگو شده است.مصاحبه با جورج ریتزر درباره جهانی سازی و مصاحبه با امید صفی، درباره موضوع وحدت اسلامی دو گفتگوی خارجی این شماره است. مصاحبه تفصیلی با دکتر رضا داوری اردکانی، رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی، گفتگوی ویژه این شماره است. در این مصاحبه علاوه بر مسائل شخصی این چهره ماندگار فلسفه از مسائلی چون ایدئولوژی، علوم انسانی، نسبت فلسفه با مسائل روز، توسعه، داعش و سید احمد فردید پرسش کرده ایم. علاقمندان می توانند با مراجعه به وب سایت خبرگزاری مهر این مجله الکترونیکی را به طور رایگان دانلود کنند.
|
یکشنبه, 08 اسفند 1395 ساعت 10:56 |

سومین دوره جایزه رضا داوریاردکانی
مرکز فرهنگی شهر کتاب به منظور تقدیر از دانشجویان دکتری رشته فلسفه، سومین دوره جایزه رضا داوریاردکانی را برگزار می کند. این مرکز با مشاوره و همفکری، اشراف و حمایت مادی و معنوی استاد دکتر رضا داوریاردکانی، سومین جایزه رضا داوریاردکانی را به بهترین رساله دکتری رشته فلسفه اهدا میکند. دانشجویان دوره دکتری در رشته فلسفه با گرایشهای مختلف که در سال ۱۳۹۵ از پایاننامه خود دفاع کرده باشند میتوانند پایاننامههای خود را حداکثر تا پانزدهم اردیبهشت ۱۳۹۶ به دبیرخانه این جایزه به نشانی خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر(بخارست)، نبش کوچه سوم، پلاک ۸، کدپستی ۱۵۱۳۶۴۸۳۱۳ ارسال کنند. پایاننامههای ارسالی به هیچ عنوان عودت داده نمیشوند. گفتنی است نیره سادات میرموسی و رضا کورنگ برگزیدگان دو دورهی گذشته این جایزه بودهاند.
|
|
|
|
<< شروع < قبلی 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 بعدی > انتها >>
|
صفحه 4 از 13 |